Verhalen

Verhalen van deelnemers van vorige jaren:

Yasmin:
Mijn naam is Yasmin, ik ben christelijk opgevoed. In 2011 heb ik meegedaan aan de Youth Alpha cursus! Dat is een cursus waarbij je met verschillende gelovige en/of ongelovige jongeren de basis van het evangelie door neemt. Een aantal weken lang leer je door middel van samen eten, een overdenking en verschillende leuke activiteiten elkaar, jezelf en vooral God beter kennen. Echt een aanrader!

Sanne:
Mijn naam is Sanne. Ik heb in 2010 de youth-alpha cursus gevolgd samen met mijn vriend, hij was van de kerk en ik niet. Hierdoor wist ik ook vrij weinig wat geloven betekent.
Op een gegeven moment zei ik tegen hem dat ik meer van het geloof en het naar de kerk gaan wou weten. En zo’n twee dagen later kreeg mijn vriend “toevallig” een bericht op hyves dat er weer een youth-alpha curusus zou starten. Dit zijn wij toen samen gaan volgen. Aan de cursus heb ik veel gehad, ik leerde dat er meer theorieën waren dan alleen de evolutietheorie wat ik al die jaren voor waar aan had genomen. Het is leuk om met meerdere mensen over het geloof te praten en grappig om te merken dat mensen die al jaren naar de kerk gaan ook nog lang niet alles weten en van elkaar leren. Door met elkaar gezellig te gaan eten en drinken voelt de youth-alpha cursus niet echt als een cursus, maar als een fijne en leerzame avond met mooie momenten.

Manasse:
Het is alweer een tijdje geleden dat ik mee heb gedaan met Youth Alpha. ik vond het echt super leerzaam.
vooral omdat je de basis van het christelijk geloof leert kennen. De leiding is gezellig en is altijd bereid voor een serieus gesprek, maar ze deinzen ook niet terug voor een lolletje

Melissa:
Ik ben Melissa. Op mijn 16e ben ik gevraagd om een YouthAlpha cursus te gaan volgen. Ik geloofde toen helemaal niet, en had eigenlijk een ‘hekel’ aan al dat Christelijke gedoe. De onderwerpen die er werden besproken vond ik erg interessant. Tijdens deze cursus heb ik geleerd dat geloof niet iets is, van allerlei regeltjes volgen, maar contact hebben met God! Deze cursus heb ik dan ook de keus voor God gemaakt, en dit heeft mijn leven erg veranderd (positief). Ik had nog nooit liefde ervaren, en tijdens de YouthAlpha kwam ik er achter dat er wel iemand van mij houd (God). En dat is een enorme drijfveer! Ik kreeg een doel in mijn leven. Ik ben hierdoor zekerder van mezelf geworden en mag weten dat ik gewenst en geliefd ben. Ik zeg: doen!
Wil je zelf ook ervaren hoe het is om mee te doen aan Youth Alpha Enschede, meld je dan nu aan!